Circuitul Capitalelor Europene

Viena – Bruxelles – Londra – Paris – Budapesta

Plecari: 22.06, 10.08.2015 (autocar, 13 zile / 12 nopti)

Budapesta – Nurnberg – Bruxelles – Londra – Paris – Versailles – Strasbourg – Munchen – Salzburg – Viena

Plecari din: Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Sebes, Deva, Arad

 

 

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Sibiu – Sebes – Deva – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.  Cazare la hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 2: BUDAPESTA – NURNBERG (750 km)

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Nuremberg-Germania. Tranzitam Austria, cu o scurta oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Sosire la Nuremberg pentru tur de oras: Biserica Sf. Lorentz, Castelul Imperial, Biserica Sf. Sebaldus, Primaria Veche, Hauptmarkt (Piata centrala) care gazduieste Schoner Brunnen. Cazare hotel 3* in zona Nuremberg.

 

Ziua 3: NURNBERG – BRUXELLES (620 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre capitala Belgiei, cu o oprire in Frankfurt pentru un tur panoramic al orasului, unde vom putea vedea: Piata Romer, unde se afla si frumoasa cladire a primariei, Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier, iar de aici plecam catre Sachsenhausen – zona veche a orasului. Cazare la hotel 3* in zona orasului Bruxelles.

 

Ziua 4: BRUXELLES – LONDRA (360 km)

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Bruxelles cu scurte opriri la cladirea Parlamentului,  Palatul de Justitie, Palatul Regal, Manneken Pis – mascota orasului, Grand Place – considerata una din cele mai frumoase piete publice din Europa. Dupa-amiaza vom pleca spre Londra, urmand ca in cursul serii sa ne cazam la hotel de 3*.

 

Ziua 5: LONDRA

Dupa micul dejun vom cunoaste Londra cu cele mai reprezentative cladiri ale sale, in cadrul unui tur de oras de o jumatate de zi: Palatul Parlamentului, Orologiul Big Ben, Roata Mileniului – London Eye, Catedrala Westminster Abbey (exterior), Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham Palace. Dupa amiaza, optional, vizitarea Castelului Windsor, cel mai vechi castel locuit din Europa. Cazare la hotel 3* standard local. Seara, plimbare cu insotitorul de grup in Leicester Square si Covent Garden.

 

Ziua 6: LONDRA

Mic dejun. Dimineata vom participa impreuna cu insotitorul de grup la ceremonia schimbarii garzii la Palatul Buckingham, iar dupa amiaza doritorii vor vizita British Museum, de asemenea cu insotitorul de grup (nu sunt permise explicatii in interior, decat pentru ghizii locali autorizati). Seara va propunem o plimbare pe cele mai cunoscute artere comerciale ale Londrei, Oxford Street si Regent Street.

 

Ziua 7: LONDRA – PARIS (460 km)

Mic dejun. Astazi vom traversa Canalul Manecii intre Dover si Calais urmand ca in cursul dupa-amiezii sa ajungem la Paris. Cazare hotel 3*.

 

 

Ziua 8: PARIS

Dupa micul dejun vom descoperi Parisul intr-un tur panoramic ce va include cele mai importante obiective ale orasului: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Dupa amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Optional, croaziera pe Sena.

 

Ziua 9: PARIS

Mic dejun. Vizitarea cu insotitorul de grup a celui mai celebru muzeu din lume – Muzeul Louvre. Dupa-amiaza plimbare pe Ile de la Cite pentru admirarea catedralei Notre Dame, a Conciergerie-ei si a Saint Chapelle (intrari optionale).

Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., iar deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

 

Ziua 10: PARIS – VERSAILLES – STRASBOURG (490 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur cu autocarul al cartierului de zgarie nori din Paris, La Defence. Vom pleca spre Strasbourg, urmand a face o oprire (optionala) pentru vizitarea Palatului Versailles, simbol al monarhiei absolute si resedinta a Regelui Soare. In cursul serii vom ajunge in Strasbourg. Cazare la un hotel de 3*.

 

Ziua 11: STRASBOURG – MUNCHEN – SALZBURG (520 km)

Mic dejun. Dimineata vom participa la un tur al orasului Strasbourg, avand ocazia sa vedem: Catedrala Notre Dame si Palatul Rohan, optional, croaziera cu vaporasul pe raul Ill, de unde se pot admira pitorescul cartier Petit France si Consiliul Europei. Vom continua calatoria catre Munchen unde vom participa la un tur panoramic si vom face o scurta oprire in Piata Maria (Marienplatz), dominata de cladirea Primariei, renumita pentru turnurile ei cu statuete si clopotei, ceasul ornat cu figurine mobile reprezentand scene din perioada medievala. Tot aici se afla si Biserica Sf. Petru (Peterskirche) si Catedrala Frauenkirche (sec XV) cu o arhitectura impresionanta. Sosire in cursul serii in zona Salzburg unde ne vom caza la un hotel de 3*.

 

Ziua 12: SALZBURG – VIENA – BUDAPESTA (550 km)

Mic dejun. Dimineata vom face un tur in centrul istoric al orasului Salzburg – numit si “Orasul lui Mozart” – vom trece pe langa cele mai importante obiective ale acestuia: Castelul si Gradinile Mirabell, Domul, Piata Mozart cu statuia renumitului compozitor, Fortareata Hohensalzburg. Vom pleca spre Viena urmand a face cunostinta cu capitala Austriei intr-un tur panoramic ce ne va permite sa admiram monumentele celebre din “orasul muzicii” amplasate in lungul bulevardului circular Ringstrasse: Parlamentul, Opera, Universitatea, Primaria Burghteater. In continuare vom strabate traseul Viena – Budapesta. Cazare hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 13: BUDAPESTA – ARAD – SIBIU – PITESTI – BUCURESTI (850 km)

Mic dejun. Inainte de plecarea din Budapesta vom face un scurt tur cu autocarul (pot fi admirate): Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Plecare spre Bucuresti pe traseul: Arad – Deva – Sebes – Sibiu – Rm Valcea – Pitesti – Bucuresti (Piata Victoriei).

Pret/persoana: 699 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 365 euro. Reducere pat suplimentar: 30 euro

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

SERVICII INCLUSE:

§   transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

§   12 nopti cazare la hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Budapesta, 1 noapte in zona Nurnberg, 1 noapte in zona orasului Bruxelles, 3 nopti Londra, 3 nopti Paris, 1 noapte Strasbourg, 1 noapte Salzburg;

§   mic dejun;

§   tur panoramic in: Salzburg, Bruxelles, Londra, Paris, Munchen, Viena;

§   excursii si vizite conform programului;

§   insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                        

§   intrarile la obiectivele turistice;

§   excursiile optionale;

§   taxa obligatorie pentru traversarea cu ferry boat-ul pe ruta Calais – Dover – Calais 45 EUR/persoana (poate suferi modificari)

§   asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

§   asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).

 

EXCURSII OPTIONALE:

§   Castelul Windsor: 15 euro/persoana (minim 20 de participanti)

§   Palatul Versailles: 30 euro/persoana

 

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

·            Pentru un grup de 30-34 persoane, tariful se majoreaza cu 38 euro/persoana

·            Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 90 euro/persoana

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

TRANSFERURI PRIVATE LA / DE LA PUNCTELE DE IMBARCARE (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu)

15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI, SLATINA, MEDIAS

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TARGOVISTE, FAGARAS, SIGHISOARA

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SINAIA, ALEXANDRIA, CRAIOVA

– 35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA, TG MURES

– 40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CALARASI

– 45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI

– 50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

– 55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRAILA, GALATI, TECUCI

– 65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

 

CONDITII DE RETRAGERE:

TERMENE DE PLATA:

·          20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

·          60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

·          20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

·          20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;

·          50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;

·          80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;

·          100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

OBSERVATII:

§   Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Copiii pana in 14 ani au nevoie de pasaport individual.

§   Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tarile vizitate conform standardelor proprii;

§   Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

§   Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.

§   Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. 

§   Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a intarzierilor anumitor turisti

§   Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si  preferintelor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

§   Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§   Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§   Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

§   Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

§   Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Dream Holidays. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

§   Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§   Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. 

§   Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la transport si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

§   Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Share Button