FRANTA-NORMANDIA

 

Plajele Normandiei – Mont St Michel – Castelele de pe Valea Loirei – Paris


                                                                        

 

Plecare: 08 septembrie 2015

 

Ziua 1

 

BUCURESTI – PARIS – ROUEN – CAEN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:30 si plecare spre Paris cu compania Air France. Sosire la Paris la ora 09:25. Vom pleca spre Rouen (135km), vechea capitala a Normandiei.  William Cuceritorul si Ioana D’Arc au murit amandoi in acest oras numit de Victor Hugo “orasul celor o mie de turnuri”. Ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogatiile orasului – catedrala (imortalizata de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justitiei, biserica Ioana d’Arc si locul unde eroina a fost arsa pe rug. Plecam apoi spre Caen (130km) unde ne vom caza la hotel Campanile Mondoville Caen Est  3* (sau similar).

Ziua 2

 

 

 

 

 

 

 

CAEN – BAYEUX – CAEN

Dupa micul dejun, plecam spre Bayeux (35km). Orasul este construit in jurul catedralei Notre-Dame, una din capodoperele romanice si gotice din Normandia. In interiorul catedralei vom admira Tapiteria Bayeux, lunga de 60m, ce ilustreaza cucerirea normanda a Angliei in 58 de scene si 5000 de personaje. Dupa-amiaza, revenim in Caen pe care il vom vizita impreuna cu insotitorul de grup. Intemeiat de William Cuceritorul in secolul XI, Caen a fost distrus in mare parte in timpul aterizarii aliatilor in 1944 si reconstruit ulterior. Doritorii pot vizita, optional, Muzeul de Arta care gazduieste o frumoasa colectie de tablouri impresioniste. O alta recomandare este vizita la Muzeul Normandiei, unde putem afla multe informatii despre istoria si traditiile acestei zone. Revenim in Caen pentru cazare.

Ziua 3

 

 

 

 

 

 

 

 

CAEN – PLAJELE DEBARCARII IN NORMANDIA – AVRANCHES

Azi este o zi destinata istoriei pe parcursul careia vom afla numeroase informatii despre ceea ce cunoastem sub numele de “debarcarea din Normandia”. Pana in zilele noastre, aceasta este cea mai mare operatiune amfibie din istorie care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldati. Invazia a inceput in ziua Z, 06 Iunie 1944, cand fortele implicate au inceput deplasarea din sudul Angliei. Vom ajunge pe plaja Omaha – cea mai puternica fortificata plaja, unde s-a desfasurat sangeroasa debarcare, la Point du Hoc unde au fost cele sase cazemate atacate gresit de americani (tunurile fusesera mutate). De asemenea, vom merge la Cimitirul si Memorialul de Razboi American. Pe parcursul zilei, vom avea si timp liber pentru plimbari individuale pe strazile ce poarta inca numele unitatilor ce s-au stins in apararea lor. Seara, cazare in apropierea Mont St Michel, la hotel Ibis Avranches 3* (sau similar).

Ziua 4

MONT. ST MICHEL

Dupa micul dejun, plecam spre Mont. St Michel. Aceasta este o stanca granitica, inalta de 78m si reprezinta locul unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula (legatura cu continentul fiind intrerupta), iar in timpul refluxului devine peninsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat (40 locuitori) si o manastire fortificata. Dupa vizita acestui unic obiectiv UNESCO, plecam spre Tours (290km). Pe drum, ne oprim pentru o degustare de vinuri la o vestita crama-castel (sunt incluse 4 tipuri de vin pentru degustare). Seara, cazare la hotel Kyriad Tours Saint Pierre des Corps 3* in Tours (sau similar).

Ziua 5

VALEA LOIREI – Castelele CHENONCEAU si AMBOISE (optional)

Valea Loirei este renumita pentru frumusetea peisajelor sale, pentru monumentele arhitecturale, vinurile de soi si, bineinteles, pentru multele castele. Exista aici peste 300 de castele, regii si nobilii francezi fiind atrasi de climatul placut si de apropierea de Paris. Optional, in prima parte a zilei vom face o vizita la castelul Chenonceau, o adevarata opera de arta. Castelul a apartinut Dianei de Potiers (amanta regelui Henry al II-lea) si, ulterior, Catherinei de Medici (sotia acestuia), ambele impodobind castelul cu frumoase gradini de legume si flori. Continuam cu castelul Amboise despre care se spuna ca a fost castelul favorit al regilor Frantei. Leonardo da Vinci a locuit o perioada aici, mormantul lui fiind intr-o capela din curtea castelui. Pretul informativ al excursiei optionale Chenonceau & Amboise: 45 euro/ persoana (minim 20 participanti). Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari pe cont propriu sau, optional, vizita centrului medieval al orasului Tours impreuna cu insotitorul de grup. Pret informativ: 15 euro/ persoana.

Ziua 6

 

TOURS – Castelul CHAMBORD – CHARTRES – PARIS

Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea castelului Chambord – construit drept resedinta de vanatoare pentru Francois I, acest castel este unul din cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste din Franta. Este cea mai mare constructie de acest gen din Franta, avand peste 440 camere, 85 scari si peste 800 de coloane sculptate. Dupa vizita, plecam spre Paris. Pe drum, ne vom opri in Chartres pentru vizita Catedralei. Aceasta este una din cele mai impunatoare si frumoase catedrale gotice din Franta. Seara, cazare la hotel France hotel Villejuif 3* (sau similar).

Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului . Tarif bilet castelul Chambord: 13 euro/ persoana.

Ziua 7

 

PARIS

Dupa micul dejun, tur panoramic (3h) al Parisului cu ghid local pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale “orasului lumina”: Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Pe parcursul turului, se vor face scurte opriri pentru fotografii. Dupa-amiaza, optional, urcare in Turnul Eiffel pentru a admira o frumoasa priveliste asupra Parisului. Seara va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Champs Elysees.

Ziua 8

 

PARIS – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru cumparaturi pana la ora 16:00 cand avem prevazut transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Air France cu destinatia Bucuresti. Plecare din Paris la ora 19:10, sosire la Bucuresti la 23:00

 

 

PRET/persoana: 895 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 335 EURO

 

SERVICII INCLUSE: 

·         transport cu avionul Bucuresti – Paris si retur cu compania AIR FRANCE

·         7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti in Caen, 1 noapte in regiunea Mont St. Michel, 2 nopti in Tours, 2 nopti in Paris

·         tur pietonal cu insotitorul de grup in Caen si Bayeux

·         tur cu autocarul “Plajele Debarcarii in Normandia”

·         vizita la Mont St. Michel

·         degustare de vinuri intr-o crama-castel

·         transport cu autocarul pe parcursul circuitului

·         tur panoramic de Paris cu autocar si ghid local (3h)

·         transferuri aeroport – hotel – aeroport

·         insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE:

· taxele de aeroport: 140 EURO/ persoana (pot suferi modificari) · asigurarea medicala · asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) · intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR:

Bucuresti 07:15 – Paris 09:25 / / Paris 19:10 – Bucuresti 23:00

 

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/ persoana.  Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, de la domiciliu):

– 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

– 20 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

– 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

– 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

– 35 EURO / adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

– 40 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

– 45 EURO / adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

– 50 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

– 55 EURO / adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

– 65 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

– 70 EURO / adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

– 80 EURO / adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

– 95 EURO / adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

             20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

             60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

             20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 31 zile – 22 zile inaintea plecarii;

• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 21 zile – 11 zile inaintea plecarii;

• 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 10 zile – 5 zile inaintea plecarii; 

• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 4 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

OBSERVATII:

·       Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

·       Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acest lucru este impus de compania aeriana. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.

·       Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

·       Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

·       Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului din Franta. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

·       Programul poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale. 

·       Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

·       Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

·       Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Dream Holidays. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

·       Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

 

Share Button