REDESCOPERITI GRECIA 2015

Circuit & minisejur la Paralia (Marea Egee )

 

 

 

RUSSE – KULATA-SIDIROKASTRON – SALONIC- KALAMBAKA – METEORA – ATENA – PELOPONEZ (Optional) –PARALIA KATERINI

 

 

PLECARI : 13.07 ; 01.08 ; 22.08 ; 05.09.2015

TRANSPORT AUTOCAR (standard international)

Actiune organizata in colaborare cu Agentia de Turism « Captain Nemo » Atena

 

ZIUA 1: BUCURESTI – RUSSE – SOFIA – KULATA – SIDIROKASTRON-SALONIC (720 KM)

Ora 06:30 plecare din Bucuresti – Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa – cu autocar clasificat pentru curse internationale (aer conditionat, scaune rabatabile, statie audio cu casetofon si microfon, etc) pe traseul: Bucuresti – Russe – Sofia – Kulata (BG) –Salonic. Sosire in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel GALAXY (ctg.Turist)/similar, in Salonic.

ZIUA 2:  SALONIC – KALAMBAKA (300 KM)

Mic dejun. Scurt tur oras autocar & pietonal. Vizitarea principalelor obiective istorice din frumoasa “capitala” a Greciei de Nord: Bazilica Sf. Dumitru (sec.VI) si Sf. Sofia (sec.VIII), Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Rotonda, Arcul si Ruinele Palatului Galerius (sec IV). Deplasare spre Kalambaka, oras situat la Poalele Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), leaganul Vlahilor, zona locuita din timpuri stravechi de armani, pe autostrada care traverseaza Muntii Pindus (Via Egnatia) avand posibilitatea de a admira o serie intreaga de “lucrari de arta” speciale: tuneluri, viaducte, consolidari de maluri.

 Cazare HOTEL KOSTA FAMISSI ctg.”turist”/ similar, in Kalambaka.

ZIUA 3: KALAMBAKA – TRIKALA – AMFISSA – DELPHI – THIVA – ATENA (380 KM)

Mic dejun. Vizitarea Complexului Monahal de la Meteora, in traducere libera ”suspendat intre cer si pamant”. Intrare (optionala: 3 euro/persoana) la Manastirile: Vaarlam (sec.XIV) si Sfantul Stefan (sec.XIV), doua dintre cele 6 manastiri care au rezistat timpului in aceasta zona. Vizita la un atelier/magazin de icoane. Deplasare spre Atena pe traseul: Kalambaka – Trikala – Amfissa Oracolul de la Delphi (vizita individuala,intrare optionala: 6 euro/persoana)–Thiva–Atena.

Cazare hotel ACHILION (ctg. ”Turist”)/similar in zona centrala a Atenei.

ZIUA 4: ATENA PELOPONEZ (OPTIONAL)

Mic dejun. Tur panoramic al Atenei (autocar). Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Stadionul Oplimpic (unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna in anul 1896). Vizitarea Akropolis-ului, inclusiv muzeul (intrare optionala: 12 euro/persoana), cu ghid grec, vorbitor de limba romana. Ora 11:00, OPTIONAL: Excursie in Peloponez, cu vizitarea Istmului Corinth, Cetatea de la Mycene, Teatrul antic de la Epidavros, Nafplion – prima capitala a Greciei, dupa eliberarea de sub otomani (pret: 75 Euro/ persoana, grup minim 20 platitori). Include: transport auto, Mycene si Epidavros (vedere panoramica), dejun traditional, servicii ghid grec (vorbitor de limba romana). Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 5: ATENA – CROAZIERA DE O ZI IN GOLFUL SARONICOS (optional)             

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru shopping! OPTIONAL: Croaziera de o zi in Golful Saronicos (Marea Egee) cu vizitarea insulelor Aegina, Poros si Hydra. Pret informativ: 95 euro/persoana (dejun inclus). Program folcloric specific pe vas. Se asigura transfer auto la punctul de imbarcare. Cazare la hotel in Atena.  

 

ZIUA 6: ATENA – LAMIA – PARALIA KATERINI (350KM)

Mic dejun. Plecare spre Paralia Katerini, pe traseul: Atena – Lamia – Canionul Tembi. Vizitarea Manastirii Sf. Parascheva, unde se afla si Izvorul Tamaduirii. Cazare hotel LOUIZA (ctg. ”Turist”)/similar in Paralia Katerini.

 

 

ZIUA 7 / 8: PARALIA KATERINI

Minisejur cu cazare si mic dejun la hotel 3* in frumoasa statiune de la Marea Egee, Paralia Katerini, dominata de impunatorul Olimp! Timp liber la dispozitie pentru shopping sau plaja! Posibilitati excursii OPTIONALE organizate de Agentia ”Paralia Tours”:

·                    Edessa-Pozar (cascadele de la Edessa si baile termale de la Pozar) – pret informativ 25 euro/persoana;

·                    “Croaziera Piratilor” 12 Apostoli – pret informativ 20 euro/persoana;

·                    Greek Night (Seara Greceasca) – pret informativ 20 euro/persoana. 

ZIUA 9: PARALIA KATERINI – KULATA – BUCURESTI (680 KM)

Mic dejun. Ora 07:30, plecare spre tara. Sosire Bucuresti (Piata Victoriei) in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

PRET /PERSOANA: 339 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 105 Euro

 

Reduceri:

§     70 Euro: copii 05 – 12 ani cu parintii in camera dubla (maxim 1 copil in camera cu doi adulti).

§     10 Euro: al 3-a persoana in camera dubla (pat suplimentar)

 

SERVICII INCLUSE:

§     8 nopti cazare cu mic dejun continental sau bufet inclus, hoteluri ctg “Turist” (echivalent 3*/4*):  1 noapte Salonic, 1 noapte Kalambaka, 3 nopti  Atena , 3 nopti Paralia Katerini.

§     transport autocar modern (aer conditionat) pe intreg traseul,

§     excursii conform  programului

§     ghid grec la Akropolis / insotitor roman de grup (Tour Leader).

 

NU SUNT INCLUSE:

§     asigurarea de sanatate – nu este obligatorie, dar este recomandata

§     asigurare storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, odata cu asigurarea medicala)

§     intrarile la obiectivele turistice (se achita separat, la fata locului)

§     excursiile optionale (pentru cei care se inscriu la excursia in Peloponez si vizita Akropolis, este inclus ghid grec)

 

GRUP MINIM: 40 PERSOANE

§      Supliment grup 31-39 persoane: 20 euro/persoana; 25-30 persoane: 35 Euro/persoana.

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

§     pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila.

§     copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat

 

CONDITII FINANCIARE OFERTA STANDARD:

TERMENE DE PLATA:

§     20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

§     60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

§     20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

§     20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;

§     50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;

§     80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;

§     100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

OBSERVATII:

§     Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie,  va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§     Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

§     Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§     Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§     Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§     Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§     Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§     Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup

§     Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor

§     copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

§     Excursile optionale se efectueaza cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia „Dream Holidays”.


 

 

Share Button