fbpx

Hurghada – Program Senior Voyage

Egipt- descopera misterel piramidelor egiptene

Hurghada – Karnak Valea Regilor Luxor – Sahara – Cairo – Piramide – Sfinx – Marea Rosie

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie cãruia cetãtenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada extra-sezonului turistic.

 

Pret de la :295 euro/ loc in DBL

Avans la inscriere :100 euro/persoana

Plecari din :Bucuresti

Date de plecare:

 Plecari 2015: 01.08, 08.08, 15.08, 22.08, 29.08, 05.09, 12.09, 19.09, 26.09, 03.10, 10.10, 17.10, 24.10, 31.10, 07.11, 14.11, 21.11, 28.11

Plecari 2016: 07.05, 14.05, 21.05, 28.05, 04.06, 11.06, 18.06, 25.06

Durata :7 nopti

Egipt este una dintre marile zone ale turismului international! O tarã arabã din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitatã la nord de Marea Mediteranã, la est de Marea Rosie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia.Datoritã frumusetii naturale si a diversitãtii peisajelor, fiind una dintre destinatiile cu aer tropical si desertic, Egiptul este considerat Mama Lumii turistice! Este coltul de rai al site-urilor grandioase, precum Piramidele din Giza, Abu Simbel sau malul de vest al Luxor. Iar acestea sunt doar câteva. O vizita în Egipt este implinirea unei dorinþe adânci si misterioase. Este un tãrâm ce te înfioarã si încântã în multe feluri. Fascinanta istorie anticã asteaptã sã fie descoperitã (din Cairo în nord, pânã la Abu Simbel în sud). Bucurã-te de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, desertul cu spatii vaste presãrat cu oaze prosapete si rasfatã-te în ademenitoarele staþiuni de la malul mãrii. Cât despre peisaje, ele îmbinã cu finete zonele desertice cu apele turcoaz.

Mituri si istorie

Istoria perioadei antice a Egiptului este învãluitã în mister si legende. Marii învãtati au crezut cã vor gãsi remnisciente ale unor evenimente preistorice în vechile mituri egiptene, cum ar fi cel care descrie lupta dintre zeii Osiris si Seth pentru tronul Egiptului, dar este putin probabil ca aceste mituri sã aibã fond istoric. În pragul celui de-al treilea mileniu înaintea erei noastre, civilizaþia egipteanã se face cunoscutã, înscriindu-se în istorie, în acelasi timp, se semnaleazã existenþa unui popor cu o rasã relativ omogenã, constituirea unui stat, a unei limbi si a unei economii agricole remarcabile pentru punerea la punct a unui sistem complex de irigatii. Scrierea neobisnuitã, originalã, exprimând legi, obiceiuri, o religie aparte, întregesc aceastã civilizaþie, care va evolua destul de putin, timp de trei milenii. Vechii egipteni foloseau mai multe denumiri pentru tara lor. Cea mai frecventã este, fãrã îndoialã, Kemet, care înseamnã „pãmântul negru”. În textele egiptene mai figureazã termenii „ia meri”, având sensul de „pãmânt iubit” si „ta nutri”, cu întelesul de „pamânt al zeilor”.

Creatia lumii

Mitul genezei lumii are diferite variante în mitologia egipteanã. Cea mai cunoscutã din ele provine din Heliopolis. Se spune cã la începuturi exista doar o mare întunecatã, trupul zeului ”Nu”. Nu fãcea parte dintr-un grup de opt zei primordiali, numit Ogdoad. Din adâncul apelor a iesit la un moment dat un munte, iar în vârful lui a strãlucit în întreaga lui splendoare Atum, zeul soarelui, un alt membru al grupului Ogdoad si creatorul lumii. El scuipã si o creeazã pe Tefnut, zeita umiditãtii, apoi tuseste aducîndu-l pe lume pe zeul Shu , zeul aerului Shu este vãzut de obicei ca un om, desi unii îi atribuie înfãtisare de leu. Tefnut are corp de om si cap de leoaicã, sau este în întegime leoaicã. Shu si Tefnut devin amanti si în urma relatiei lor se nasc Geb, zeul pãmântului si Nut, zeita cerului. Geb se asazã pe sol, iar Nut se arcuieste deasupra lui, împingându-l la o parte pe bunicul lor, Nu. Apoi, Atum creeazã toate celelalte forte ale universului si îi porunceste lui Shu, sã îi separe pe Geb si Nut, asezându-se între ei. De aceea, de acum încolo cerul va fi separat de pãmânt de aer.În multe reprezentãri egiptene însã, Nut continuã sã fie legatã de Geb prin privirea ei si prin vârful mâinilor si al picioarelor cu care uneste estul de vest.Alte versiuni ale mitului creatiei sunt mai putin cunoscute. Una din ele spune cã Atum s-a nãscut dintr-o uriasã floare de lotus si avea înfãtisarea unui prunc. Din gura lui au tâsnit zeii iar din ochii lui oamenii. La Theba, zeul creator este Amon, un zeu al vântului, care suflã pe suprafata oceanului primordial, Nu si scoate un strigãt de gâscã, pasãre inteligentã la egipteni, apoi ia forma soarelui. La Memphis, zeul întelepciunii, Ptah, fãureste lumea. El aduce la viatã fiecare zeu si fiintã rostindu-i numele.

Excursii optionale Gratuite:

1.  Un tur al orasului – excursie optionalã inclusã

Cel mai bun mod de a afla cat mai multe despre un nou mediu citadin este un tur prin oras. Petreceti dimineata facand un tur al orasului Hurghada pentru a vedea principalele atractii, cum ar fi Moscheea Mare si Biserica Sfanta Maria, precum si portul. In cursul diminetii va fi o oprire la cel mai inalt punct din oras pentru o vedere panoramica asupra orasului Hurghada si imprejurimilor lui. Vizitarea unor bazaruri locale unde veti avea suficient timp liber pentru a va pune in valoare abilitatile comerciale.

 

2.  1001 de nopti spectaculoase  (Alf Lela We Lela) – BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Spectacolul celor 1001 de nopti de la Alf Leila We Leila este un punct de atractie pentru majoritatea turistilor din Hurghada, oferindu-va un amalgam de obiceiuri, traditii si preparate locale. Dansurile din buric, caii si Show-ul plin de lumina si sunet alcatuiesc o noapte de divertisment oriental. Seara incepe optional cu o cina orientala (in stil magrebian-marocan), urmata de un Spectacol plin de sunet si lumina in stilul celor de la Marele Piramide, Templul Karnak si Abu Simbel. Spectacolul este urmat de o defilare a cailor, unde au loc mai multe acrobatii si demonstratii de calarie. Cel de al treilea show si ultimul este cel al unei dansatoare din buric oriental si Tanura. La sfarsitul serii, vei fi condusi inapoi la hotel.

Nu ratati excursiile optionale:

1.Orasul Cairo – Piramidele si Sfinxul

Intalnire si transport de la hotelul din Hurghada cu autocarul cu aer conditionat pentru a vizita cele mai importante obiective turistice din Cairo, piramidele lui Kheops, Kephren si Mykerinos, care au fost numite de greci una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Sfinxul si Valea Templului, apoi vizita fabricii de papirus pentru a vedea cum locuitorii Egiptului scriau pe hartie de papirus. Continuam cu vizitarea Muzeului Egiptean din Cairo, care ofera artefacte din perioada fanariota, inclusiv mumiile celebre ale vechilor regi ai Egiptului si comorile Regelui Tutankamon (optional). Pranz pe drum in Cairo, la un restaurant in apropiere de Piramide, apoi intoarcere la Hurghada. Traseul incepe la 01:30 – 2.00 si se termina in jur de 23:00.

 

2.Piramidele lui Kheops, Kephren si Mykerinos reprezinta o reala atractie pentru milioanele de turisti care vin sa viziteze Egiptul. Impunatoarele constructii impresioneaza prin valorea lor istorica si meticulozitatea cu care au fost realizate.

Situate langa Cairo, pe malul fluviului Nil, cele trei piramide egiptene sunt singurele dintre cele sapte minuni ale lumii antice care mai exista in zilele noastre. Piramidele egiptene au o vechime de peste 4 milenii, fiind construite intre anii 2700-2500 i.Hr., langa vechea capitala egipteana Memphis, in cinstea celor trei faraoni egipteni carora le poarta numele: Kheops, Kephren si Mykerinos.

 

3.Luxor si Valea Regilor

Plecare de la hotelul din Hurghada pentru un tur al Templului din Karnak, cel mai bun exemplu de sit arheologic din istoria Egiptului, care a fost dedicat zeului Amoun. Pranz pe drum, la un restaurant in Luxor. In continuare vom traversa raul Nil cu Felucca, o barca de navigatie tipic egipteana, pentru a explora „Orasul Mortilor”, Colosii lui Memnon, ultimele ramasite ale templului lui Amenophis al III-lea, Valea Regilor, maretia si grandoarea arhitecturii, si Templul Reginei Hatshepsut, singura femeie-faraon care a domnit Egiptul antic, si apoi intoarce la Hurghada. Itinerariul incepe la 4.30-5.00 a.m si se termina la 11:00. 

4.Templul din Karnak – dedicat lui Amun, Mut si Khonsu – este cel mai mare edificiu religios construit vreodata. Templul a fost cunoscut ca „Ipet – isu – or”, adica „cel mai select loc” – de catre egiptenii antici. Este un „oras de temple” construit cu peste 2000 de ani in urma si dedicat triadei Amun, Mut si Khonsu. Este cea mai mare constructie religioasa facuta vreodata, acoperind aproximativ 200 de acri, si a fost un loc de pelerinaj pentru aproape 2000 de ani. Templul este atat de mare incat Catedrala Notre Dame din Paris sau  Bazilica Sf. Petru din Milano ar incapea in interiorul zidurilor sale.

5.Felucca sunt niste ambarcatiuni cu vele traditionale cu care egiptenii si turistii navigheaza apele fluviului Nil. O croaziera cu felucca este o experienta cu adevarat relaxanta, deoarece ambarcatiunea este perfecta pentru prinderea unui apus de soare superb sau a brizei unei nopti fierbinti de vara. Feluccas sunt ideale pentru petrecerea unei seri romantice sau pentru calmarea prichindeilor la sfarsit de saptamana.

6.Safari in desertul Sahara

O aventura pe patru roti pentru a descoperi frumusetea rasaritului de soare sau a apusului de soare in desert, inclusiv ceaiul intr-un cort de beduin. Veti fi preluati de la hotel cu o masina 4×4, apoi condusi 35 km in desertul de est al Egiptului, intr-un sat de beduini, pentru a vedea modul de viata si traditiile lor, apoi veti merge pe camila si veti fi martori ai apusului de soare uimitor, cu cina barbeque, apa minerala si bauturi racoritoare incluse, apoi va veti bucura de spectacole orientale si cantece folclorice si veti admira stelele noaptea in timp ce ne intoarcem la hotelul din Hurghada

7.Cina beduina

O aventura pe patru roti pentru a descoperi frumusetea soarelui din desert, inclusiv cina barpeque si ceai intr-un cort al beduinilor. Traseul incepe in jurul orei 06:30 si se termina in jurul orei 22:00.

8.Pescuit cu barca in Hurghada

Excursia aventuroasa ne duce in Marea Rosie pentru o sesiune de pescuit, in timp ce va bucurati de peisajul natural, frumusetea recifilor de corali si de micile insule. Veti fi luati de la hotelul din Hurghada si dusi la debarcader, unde veti fi imbarcati pentru o croaziera plina de aventura in Marea Rosie, unde veti putea pescui in timp ce admirati frumusetile locului si insulele mici, care au facut din Hurghada unul dintre cele mai faimoase locuri din Marea Rosie pentru pescuit, snorkeling si scuba diving, cu pranz tip bufet deschis la bordul barcii de pescuit in Marea Rosie.

Three Corners Empire Hotel 3* (sau similar)

-demipensiune-

three-corners-triton-empire-hotel-hurghada

Situat în cartierul Al-Dahar din centrul orasului Hurghada, acest hotel oferã camere spatioase cu balcon privat, cu vedere la piscina în aer liber sau la oras. Hotelul are o plajã privatã, situatã la numai 100 de metri.

The Three Corners Triton Empire Hotel pune la dispoziþie camere spaþioase, cu aer conditionat si baie privatã. Toate sunt dotate cu TV prin satelit, minibar si cutie de valori.

Pe lângã mese tip bufet, Triton Empire oferã 3 restaurante specializate, printre care unul belgian, Chez Pascal, si unul italian, Dolce Vita. Barul Peanuts serveste bãuturi si mâncare într-o ambianþã plinã de viatã, cu muzicã live.

Oaspetii se pot relaxa pe sezlongurile de lângã piscinã, pe toatã durata zilei. Pentru relaxare, Hotelul Three Corners oferã un club de sãnãtate cu saunã, cadã cu hidromasaj si hamam. Oaspetii au la dispozitie magazine de suveniruri si bijuterii.

În apropierea Hotelului Three Corners se aflã numeroase magazine si restaurante. Aeroportul International Hurghada este la 15 minute cu masina.

Tarife: Loc in Dubla / Triple – 295 euro

Supliment Single – 100 euro

Un copil 0-1.99 ani – Gratuit

Un copil 2-11.99 ani in camera Dubla cu 2 adulti are reducere 70 euro din tariful de adult.

*Nu este inclusa taxa de aeroport 95 euro/pers si taxa de viza 24 euro/persoana (inclusiv la infanti).

Shams Safaga Resort 4*+ (sau similar)

-All Inclusive-

 shams_safaga_resort_

   Situat în Safaga, pe coasta Mãrii Roºii, complexul de 4 stele Shams Resort are o plajã privatã de 700 de metri cu nisip ºi o piscinã în aer liber. Camerele au balcon privat cu vedere spre mare sau spre grãdinile luxuriante ale complexului.Oaspeþii se pot relaxa pe un ºezlong lângã piscinã sau pot practica activitãþi acvatice în Marea Roºie, inclusiv scufundãri ºi windsurfing. Sham Safaga Resort are, de asemenea, un centru de fitness, o saunã ºi un teren de tenis.Camerele au aer condiþionat, TV prin satelit ºi minibar. Fiecare dintre ele are o baie privatã cu o cadã ºi duº.La Restaurantul The Garden se servesc preparate internaþionale ºi o selecþie de vinuri locale ºi bãuturi spirtoase. Veþi putea savura bãuturi ºi gustãri la numeroasele baruri de la complex, inclusiv The Pool Bar ºi Palm Beach Snack Bar. Echipa de animaþie energicã oferã spectacole live ºi muzicã în fiecare searã.Shams Safaga Resort oferã, de asemenea, un serviciu de transfer spre centrul din Safaga ºi Hurghada. Se oferã ºi parcare gratuitã la complex.

Tarife : Loc in Dubla / Triple – 395 euro

Supliment Single – 100 euro

Un copil 0-1.99 ani – Gratuit

Un copil 2-11.99 ani in camera Dubla cu 2 adulti are reducere 100 euro din tariful de adult.

Nu este inclusa taxa de aeroport 95 euro/pers si taxa de viza 24 euro/persoana (inclusiv la infanti).

 

Tariful include:

Biletul de avion zbor Bucure?ti-Hurghada-Bucure?ti;

Transfer aeroport– hotel– aeroport;

7 nopþi de cazare cu demipensiune sau All Inclusive, in fuctie de varianta aleasa ;

1/2 zi excursie (Tur de oras Hurghada)  inclusã;
Asistenþã turisticã pe perioada sejurului;

1/2 zi excursie opþionalã  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Spectacolul „1001 Nopti”)

BONUS:

1. 1/2 zi excursie opþionalã  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Spectacolul „1001 Nopti”)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii opþionale la achiziþionarea a 3 excursii opþionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii opþionale la achiziþionarea a 3 excursii opþionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achitã suplimentul de 50 euro de non-senior .

Tariful nu include:

Taxele de aeroport 95 euro/ persoanã

Taxa de viza – 24 euro/persoana

Asigurare storno si medicala – nu este obligatorie însa agenta va sfãtuieste sã o procurati.

Intrãrile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

Excursiile optionale cu exceptia celor mentioante ca incluse.

 

Bine de stiut:

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 2 ore inainte de plecare.

Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg. Transportul bagajelor care depã?esc cantitatea admisa gratuit este supus unor tarife. Bagajul de mana nu poate depasi 7 kg. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.

Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor si a vaselor de croaziera este data de institutiile autorizate din Egipt in functie de normele impuse de acestea.

Formalitati:

La frontiera  este obligatorie de?inerea unui pa?aport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, însa, agen?ia va recomanda sa le ave?i. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca armatoarele condi?ii: sa calatoreasca cu cel pu?in un adult înso?itor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al pãrintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aibã cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

 

UTIL SI PRACTIC:

Limba oficialã este araba.

Moneda nationalã este lira egipteana, echivalata la 0.55 lei.

Ora locala: GMT + 2.

Bucataria egipteanã este una mediteraneanã ºi foloseºte toate verdeþurile ºi legumele care cresc de-a lungul vãii fertile a Nilului. Egiptenii folosesc foarte mult chimen ºi coriandru, care dau o savoare specificã mancãrurilor. Un prânz egiptean începe de fiecare datã cu un fel de aperitiv ce poate cuprinde mãsline, sambousek, fila, falafel sau tursci.

 

TEMPERATURI:

Egiptul are o climã subtropicanã.. Pe malul Mãrii Roºie, în staþiunile turistice cãutate, în timpul verii se înregistreazã temperaturi ridicate, ajungând la media de 40 grade C în cursul zilei, cu uºor flux de aer, briza mãrii. Iarna temperaturã medie în cursul zilei este de 18-28 C, cu vant uºor, iar seara ºi noaptea valorile de temperatura nu prea depãºesc 15 grade C.

OBSERVATII:

*Persoanele care nu au însotitor cu vârsta peste 55 ani plãtesc supliment 50 euro/sejur.

BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

* Excursiile op?ionale pot suferi modificãri, iar programul concret, desfã?urat pe zile, al excursiilor op?ionale se va primi la destina?ie.

* Excursiile op?ionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în func?ie de orarul de zbor.

* Grupul minim pentru a se organiza excursiile op?ionale este de minim 20 persoane.

* Hotelurile men?ionate în acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

* Tarifele afi?ate pot suferi modificãri în func?ie de fluctua?iile de pre? ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aerianã.

*Atentie! In cazul in care este refuzata viza, nu se returneaza decat taxele de aeroport.

 

Trimite solicitarea:

*Numele si Prenumele:


*Adresa de E-mail:

Numar de telefon:


Adulti Copil(0-12 ani) Adauga varsta
Sunt de acord:
"Site-ul nostru vă oferă, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiteti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării dvs. și / sau de a păstra o evidență a solicitării de consultanta in domeniul turistic" 

Share Button

Suna acum
Directions