Istanbul-Povesti Orientale in Orasul lui Suleyman Magnificul

Moscheea Albastra – Palatul Topkapi – Marea Marmara –  Palatul Dolmabahce – Bosfor

    

 

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

 

Pret de la : 225 euro/ pers  in DBL

Avans la inscriere :Minim 50%

Plecari din :Bucuresti

Date de plecare : 25.09, 28.09, 02.10, 09.10, 16.10,23.10, 30.10, 06.11, 01.12, 04.03,15.04, 03.05, 06.05, 10.05, 13.05,17.05, 20.05, 24.05, 27.05

*Pentru plecarile din luna aprilie se va achita un supliment de 20 euro/pers

Durata :4 nopti/5 zile    

 

 Program autocar:

 Ziua 1 – 2 BUCURESTI –  ISTANBUL

Plecare dupa ora 19:30 pe ruta Bucuresti-Ruse-Edirne- Istanbul.  Sosire a doua zi in cursul diminetii.

Ziua 3. ISTANBUL

Dupa micul dejun, va recomandam vizitarea metropolei cu: Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofia, si Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Desi se spune adesea ca Turcia sta “calare” pe Europa si Asia, de fapt doar Istanbulul se intinde pe ambele continente. Este singurul oras din lume care a fost capitala a unui imperiu islamic si a unuia crestin.Seara program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare in Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL – Insula Printului

Mic dejun. Va propunem Croaziera pe Marea Marmara (40 euro) spre Buyukada – Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa de pranz cu bauturi). Buyukada e cea mai mare dintre cele noua insule ce formeaza arhipelagul Insulele Printilor sau, pe scurt, Ada­lar, un cartier mai special al Istanbulului. Lumea se plimba pe Buyukada (si peste tot in Adalar) cu caleasca trasa de cai. Asta pentru ca pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate. Asa ca toti vizitatorii sunt invitati sa exploreze insula pe jos, cu bicicleta sau in caruta. Cazare in Istanbul     

Ziua 5. ISTANBUL – Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Dimineata propunem vizita la Palatul Dolmabahce situat pe malul Bosforului – simbol al maririi si decadentei Imperiului Otoman. Optional se poate opta pentru croaziera pe Bosfor (10 euro). Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Bosforul este o stramtoare ingusta care leaga Marea Neagra de Marea Marmara si separa partea europeana a Turciei de Antatolia. Tarmurile sunt presarate cu sate dragute, conace otomane vechi si vilele celor mai instariti locuitori ai Istanbulului. Este strabatuta de doua poduri impresionante. Primul pod care a legat Europa de Asia a fost Podul Bosfor, deschis in 1973. Acesta a fost urmat, in 1988, de Podul Fatih Sultan Mehmet. Cazare in Istanbul.

Ziua 6. ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Plecare din Istanbul. In Edirne se viziteaza Moscheea Selimiye, a carei importanta e subliniata de cele patru minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO. Se tranziteaza teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucuresti dupa 21.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pentru explicatii la obiectivele turistice (in ziua 2), grupul va achita cate 5 €/ pers. in Turcia, pentru servicii de ghizi locali (obligatoriu impus prin lege).

 

 

 

Hotel BUYUK SAHINLER 4*

www.hotelbuyuksahinler.com.tr

 

        

 

Beneficiind de o locatie foarte buna, aproape de Marele Bazar si de statia de metrou Aksaray, hotelul Buyuk Sahinler are avantajul de a oferi oaspetilor posibilitatea de a cerceta cu usurinta orasul Istanbul si, in acelasi timp, ofera clientilor sai tot confortul necesar, punand la dispozitie camere spatioase, personal amabil si o atmosfera prietenoasa si relaxanta.

Localizare: Hotelul Buyuk Sahinler 4* este situat la 2 minute de mers pe jos de Moscheea Laleli, la cca 7 minute de Marele Bazar, iar statia de metrou Aksaray, care se afla la 700 m de hotel, ofera usor acces catre principalele atractii turistice ale orasului.

Facililitati hotel: Hotelul dispune de receptie 24/7, room service, camera de bagaje, parcare, serviciu de spalatorie/calcatorie, serviciu de vanzare bilete la diverse evenimente, lift, fax/copiator, lounge cu TV, doctor, magazin de suveniruri, bar, restaurant. Internetul wireless este disponibil in intregul hotel si este gratuit.

Facilitati camere: Camerele sunt dotate cu internet wireless gratuit, aer conditionat, telefon, televizor, minibar, seif, ventilator si o baie privata cu cada sau dus, uscator de par.

 

Supliment cina – 7 euro/pers/zi


Plecari

Hotel BUYUK SAHINLER 4*

(sau similar) loc in DBL

02.04

155 €

24.09, 01.10, 08.10, 15.10, 22.10, 29.10, 09.04*  Paste!, 15.04, 22.04, 29.04*, 06.05, 13.05, 20.05, 27.05

175 €

          

 *supliment pt aceste plecari de 20 de euro/pers

 

 

 Reduceri si suplimente:

Supliment SGL 50 euro

Reducere a 3-a persoana 20 euro

Copil 0-1.99 ani plateste GRATUIT

Copil 2-11.99 ani reducere 50 euro in camera cu doi adulti

 

 

 Observatii:

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 25 euro/sejur.

BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 35 persoane.

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

               

 Servicii Incluse:

Transport autocar

4 nopti de cazare hotel 4*

Mic dejun

1/2 zi excursie optionala

(Tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor in Asia)

Asistenta turistica pentru intreaga perioada

 

 Bonus:

Excursie optionala  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Croaziera pe Bosfor) 

 

Tariful nu include:

 

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno – nu sunt obligatorii insa agentia va recomanda sa le incheiati.

Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

 

Bine de stiut:

 

Autocarele transportatoare sunt cele mai moderne din industria turistica, toate clasificate 3*, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

– turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cel putin cu jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

-asezarea in autocar va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor in agentie).

– clasificarea hotelurilor este data de autoritatile in domeniu din tara respectiva.

 

 Formalitati:

La frontiera  este obligatorie detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni.

  Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

 

Trimite solicitarea:

*Nume *Prenume

*E-mail Telefon

Adulti Copil(0-12 ani) Adauga varsta

Subiect

Mesaj

Sunt de acord:
"Site-ul nostru vă oferă, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiteti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării dvs. și / sau de a păstra o evidență a solicitării de consultanta in domeniul turistic"

 

Share Button