POLONIA 2015

  

Plecari: 10.06, 30.08.2015 (autocar, 10 zile / 9 nopti)

Budapesta –Zakopane – Cracovia – Auschwitz – Czestochowa – Varsovia – Berlin –

Dresda – Praga – Bratislava – Cotul Dunarii (Estergom, Visegrad, Szentendre)

Plecari din: Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Sebes, Deva, Arad

  

 

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA (850 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Deva – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 2: BUDAPESTA – CRACOVIA (480 km)

Mic dejun. Plecare spre Polonia tranzitand Slovacia. Vizita la Zakopane, asezare intemeiata de pastorii romani in secolul al XVI-lea. Sosire in cel mai frumos oras al Poloniei – Cracovia. Cazare la hotel 3* in Cracovia.

 

Ziua 3: CRACOVIA – AUSCHWITZ

Mic dejun. Plimbare pietonala pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (altarul medieval sculptat de Veit Stoss – cea mai mare sculptura gotica din lume, iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru – echivalentul polonez al ,,albastrului de Voronet” – cu stele aurii, iar peretii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Orasul vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumental Grunwald. Dupa-amiaza, excursie la Auschwitz-Birkenau – celebru lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, al celui de-al Treilea Reich, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi aici este un muzeu al holocaustului. Intoarcere pentru cazare in Cracovia la acelasi hotel.

 

Ziua 4: CRACOVIA – CZESTOCHOWA – VARSOVIA (360 km)

Dupa micul dejun, Plecare spre Varsovia cu o scurta oprire la Czestochowa pentru a vedea manastirea Jasna Gora – cel mai important sanctuar catolic din Polonia inchinat Fecioarei Maria ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra” (salvatoarea poporului polonez). Tur de oras panoramic in Varsovia dupa care vom avea timp liber in centrul vechi, distrus aproape complet in al doilea razboi mondial si reconstruit cu minutiozitate in perioada imediat urmatoare. Cazare la hotel 3* in Varsovia.

 

Ziua 5: VARSOVIA – BERLIN (560 km)

Mic dejun. Plecare spre Germania. Popas in Zelazowa Wola, locul nasteri compozitorului Frederic Chopin, considerat unul dintre cei mai prolifici si influenti compozitori de muzica pentru pian. Sosire in Berlin in cursul serii. Cazare hotel 3* in Berlin.

 

Ziua 6: BERLIN

Mic dejun. Tur panormanic de oras in capitala Germaniei. Vom incepe turul pe maretul bulevard Unter den Linden, conceput initial ca un drum de calarie intre palatul Berliner Schloss si terenurile regale de vanatoare din Tiergarten si transformat apoi intr-un splendid bulevard regal de regii prusaci din secolul 18. Continuam cu Piata Gendarmenmarkt, considerata cea mai frumoasa piata dinBerlin, Poarta Brandenburg – simbolul orasului, complexul cultural Insula de Muzee, Parlamentul (Reichstag), Alexanderplatz cu Turnul Televiziunii si bineinteles ruinele Zidului Berlinului. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau vizite optionale cu insotitorul de grup. Cazare la acelasi hotel

 

Ziua 7: BERLIN – DRESDA – PRAGA (350 km)

Mic dejun. Plecare spre la Dresda – “Florenta de pe Elba”, un oras primitor, plin de gradini, flori si arbori inalti. La sosire vom face un tur pietonal cu insotitorul de grup prin centrul vechi, impresionant prin farmecul si incarcatura istorica a locurilor, prin dimensiunea si eleganta cladirilor. Daca timpul permite, va recomandam vizita la Palatul Zwinger – palatul lui Augustus cel Puternic care si-a propus sa intreaca vestitul Versailles prin grandoare si lux. Continuarea drumului spre Praga, sosire in cursul serii si cazare la hotel 3*.

 

Ziua 8: PRAGA

Mic dejun. Astazi facem pe jos turul orasului Praga: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din Europa). Plimbare cu insotitorul de grup prin centrul modern al orasului, urcare cu funicularul pe dealul Petrini pentru admirarea frumoasei panorame a orasului. Seara, optional, cina traditionala ceheasca, in timpul careia veti descoperi muzica folclorica, veti experimenta preparatele si renumita bere locala. Cazare la acelasi hotel.

Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., iar deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 9: PRAGA – BRATISLAVA – COTUL DUNARII

Mic dejun. Deplasare la Bratislava, tur panoramic, vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr-un stil retro-futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul – o cladire impunatoare, cu turnuri in cele patru colturi si centrul istoric al Bratislavei cu frumoasele sale palate si case care amintesc de secolele demult apuse. Excursie la Cotul Dunarii: Szentendre (orasel turistic), Visegrad (Castelul in exterior – fosta resedinta a regelui Matei Corvin, panorama – Cotul Dunarii), Esztergom (Catedrala Catolica – locul de incoronare a regilor Ungariei si centrul milenar al catolicismului, panorama asupra Vaii Dunarii si Slovaciei – oraselul Storovo)Seara, optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night in limba romana (Tarif: 30 Euro/persoana, minim 30 persoane, transfer inclus). Cazare hotel 3* in Budapesta.

 

Ziua 10: BUDAPESTA – BUCURESTI (850 km) 

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul noptii, in functie de formalitatile vamale.

 

Pret/persoana: 489 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 200 euro. Reducere pat suplimentar: 20 euro

*Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

SERVICII INCLUSE:

§   transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;

§   9 nopti cazare in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Budapesta, 2 nopti Cracovia, 1 noapte Varsovia, 2 nopti Berlin, 2 nopti Praga

§   tur panoramic in Budapesta, Cracovia, Varsovia, Berlin, Bratislava;

§   mic dejun;

§   vizite la Auschwitz-Birkenau, Szentendre, Zakopane si Cotul Dunarii, Dresda;

§   taxe de autostrada si parcari;

§   insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                        

§   intrarile la obiectivele turistice

§   excursiile optionale;

§   asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

§   asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).

 

EXCURSII OPTIONALE:

§   Croaziera pe Dunare: 30 euro/persoana

 

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

Pentru un grup de 30-34 persoane, tariful se majoreaza cu 30 euro/persoana

Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 74 euro/persoana

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

TRANSFERURI PRIVATE LA / DE LA PUNCTELE DE IMBARCARE (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu)

15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI, SLATINA, MEDIAS

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TARGOVISTE, FAGARAS, SIGHISOARA

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SINAIA, ALEXANDRIA, CRAIOVA

– 35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA, TG MURES

– 40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CALARASI

– 45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI

– 50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

– 55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRAILA, GALATI, TECUCI

– 65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

 

CONDITII DE RETRAGERE:

TERMENE DE PLATA:

·          20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

·          60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

·          20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

·          20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;

·          50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;

·          80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;

·          100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol este un tour-operator german, care impune conditii speciale de anulare.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

           

OBSERVATII:

§   Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Copiii pana in 14 ani au nevoie de pasaport individual.

§   Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tarile vizitate conform standardelor proprii;

§   Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

§   Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice

§   Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. 

§   Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a intarzierilor anumitor turisti

§   Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

§   Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§   Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§   Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

§   Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

§   Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Dream Holidays. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

§   Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§   Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii. 

§   Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la transport si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

§   Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Share Button