ROMA & FLORENTA 2015

Plecari: 21 iunie, 26 iulie, 09 august, 23 august, 30 august

 

 

Nici o alta metropola n-o poate intrece. Nici macar astazi, cand nu mai este Capitala Lumii! O singura vizita si vei fi cuprins de magia ROMEI. Orasul poarta cu mandrie un trecut glorios, adapostind si azi spiritul Marelui Imperiu.

Si pentru ca nu stii cat de curand mai  ajungi in Italia, trebuie neaparat sa vezi si  FLORENTA,  unul din marile centre artistice ale lumii, Orasul Renasterii, care a cunoscut in timp o covarsitoare revarsare de talent artistic.

 

Ziua 1  BUCURESTI – ROMA

Intalnire la ora 06:30 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) – terminalul plecari – cu insotitorul roman de grup pentru imbarcarea pe cursa TAROM cu destinatia Roma. Sosire la Roma la ora locala 09:40. Transfer in oras pentru participarea la un tur ghidat cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Cazare Hotel Archimede 4* standard local sau similar din lantul SEBRAELI www.sebraeli.net (in opinia agentiei echivalent 3* international). Hotelul este central, aproape de gara Termini.

Ziua 2     ROMA –vizita optionala la VATICAN

Mic dejun la hotel. Zi dedicata, dupa preferinte, plimbarii in cartierul Trastevere, un cartier tipic roman, cu strazi inguste si case medievale sau optional se poate organiza vizitarea Bisericii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, unde se afla expusa una dintre cele mai mari colectii de arta din lume, incluzand obiecte etrusce, capodopere ale Greciei antice si opere ale marilor artisti de la Rafael la Leonardo da Vinci.

Ziua 3     Excursie la FLORENTA

Mic dejun matinal la hotel, urmat de excursie de o zi la Florenta, unde vom vizita (tur pietonal) Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio. In incheierea turului de oras, in functie de timpul ramas disponibil se poate vizita Palazzo Vecchio sau una dintre numeroasele galerii de arta ale orasului. Dupa amiaza intoarcere la Roma.

Ziua 4     Excursie in Insula CAPRI (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Insula Capri, cu o scurta oprire in portul din Napoli. Excursia dureaza o zi si cuprinde transport cu autocarul, bilete dus-intors pentru ferryboat si insotitor de grup. Alternativ, va puteti plimba pe aleile parcului Villa Borghese din Roma sau pe strazile din centrul vechi al orasului. Tarif informativ: 125 euro/persoana, minim 20 participanti.

Ziua 5     Zi libera in ROMA sau excursie la TIVOLI

Mic dejun la hotel. Plimbare cu insotitorul de grup pe eleganta Via Condotti,  Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona. Dupa amiaza va puteti delecta cu deliciile oferite de unul dintre restaurantele locale. Optional excursie la Gradinile Tivoli. Tarif informativ: 50 euro/persoana, minim 20 participanti.

Ziua 6     ROMA – BUCURESTI

Mic dejun matinal la hotel. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti, decolare la ora locala 10:45. Sosire la Bucuresti la ora 14:00.

 

 

 

PRET/persoana: 439 EURO (loc in camera dubla) pentru plecarile: 26.07, 09.08, 23.08

PRET/persoana: 489 EURO (loc in camera dubla) pentru plecarile: 21.06, 30.08

Supliment camera single: 170 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

§  transport cu avionul Bucuresti – Roma – Bucuresti cu compania TAROM;

§  5 nopti cazare cu mic dejun in Roma, la Hotel Archimede 4*standard local (echivalent 3* sau similar) din lantul SEBRAELI, situat central, Gara Termini

§  transfer aeroport – hotel – aeroport;

§  tur de oras in Roma cu autocar si ghid local;

§  excursie de o zi la Florenta cu insotitorul de grup;

§  insotitor roman de grup

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

§  taxele de aeroport: 130 EURO/persoana – pot suferi modificari

§  taxa locala impusa de primaria orasului: 6 euro/noapte/persoana (se achita personal, la receptia hotelului)

§  intrari la obiectivele turistice

§  asigurarea medicala si asigurarea storno

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

– 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

– 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

– 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

– 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

– 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

– 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

– 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

– 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

– 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Bucuresti 08:30 – Roma 09:40

Roma 10:45 – Bucuresti 14:00

 

GRUP MINIM: 26 persoane. Supliment 21-25 persoane: 30 euro/persoana.

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 4 saptamani inaintea datei de plecare.

 

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA:

·         20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

·         60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

·         20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

·         20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;

·         50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;

·         80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;

·         100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati

 

OBSERVATII:

clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort din Italia conform standardelor proprii / conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei / documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila; toti copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor ; copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion / distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului / agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure / asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

 

Share Button