SICILIA & INSULELE EOLIENEinclude 2 nopti cazare in Insula Lipari!

 

Catania, Etna, Valea Alcantara, Siracuza, Insulele Eoliene (Lipari, Panarea, Stromboli, Vulcano), Taormina

Perioada: 07.06 – 14.06.2015 (7 nopti / 8 zile)

 

     

 

Ziua 1: Bucuresti – Catania

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Catania (zbor direct). Vom ateriza in Catania la ora 08:15 dupa care vom face o oprire pentru un tur orientativ in centrul istoric al orasului. Orasul Catania este al doilea ca marime din Sicilia si este situat la poalele Muntelui Etna. Culorile predominante in acest oras baroc sunt alb si negru, asa cum putem vedea la fantana elefantului din Piata Duomo. In apropiere se afla renumita Via Etnea si opera Teatro Bellini care poarta numele faimosului compozitor italian Vincezo Bellini, nascut in Catania. Transfer si cazare la hotel 4* in zona Catania.  

Ziua 2: Etna – cel mai mare vulcan activ din Europa & cheile Alcantara

Mic dejun la hotel. Azi vom descoperi cel mai inalt vulcan activ din Europa: Etna. Vom urca cu autocarul versantul de sud al muntelui, trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje bizare create de lava, pana la altitudinea de 1900 m. In drum spre vulcan ne vom opri intr-unul din satele de la baza muntelui unde putem aprecia produsele locale din zona Etna. Vom ajunge pana la altitudinea de 1900 m, la rifugio Sapienza. Aici vom avea timp liber pentru a admira si fotografia peisajele lunare oferite de vulcanul Etna. Dupa vizita la Etna, ne vom indrepta spre o alta atractie turistica din zona: spectaculoasele chei Alcantara cu roci bazaltice stratificate situate intr-un cadru natural deosebit (biletul de intrare, aproximativ 10 Euro, nu este inclus). Intoarcere la hotel in zona Catania.  

Ziua 3: Excursie optionala la Siracuza

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala la Siracuza, orasul lui Arhimede. Aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din vestul Mediteranei: Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea vedea amfiteatrul roman, teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari si “urechea” lui Dionysos. Continuam cu vizita centrului vechi al orasului Siracuza situat pe insula Ortigia; aici vom vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena din sec al VII-lea i.Hr. Cazare la hotel in zona Catania.

Ziua 4: Insulele Eoliene – patrimoniu UNESCO

Mic dejun. Transfer la portul Milazzo situat in nordul Siciliei, la aproximativ 120 km distanta de Catania. Acesta este punctul de plecare pentru majoritatea curselor de feribot spre Insulele Eoliene, arhipelag vulcanic compus din sapte insule situate in nordul Siciliei. Dupa o calatorie de aproximativ o ora pe mare, vom ajunge in Lipari, cea mai mare si mai animata dintre Insulele Eoliene. Dupa sosirea in Lipari, vom face un tur al insulei cu autocarul in timpul caruia vom descoperi peisaje unice in lume. Transfer si cazare la hotel 4* in Insula Lipari.

Ziua 5: Excursie optionala in Insulele Panarea si Stromboli

Mic dejun la hotel. Dupa amiaza va propunem o croaziera optionala in Insulele Panarea si Stromboli. Panarea este una din cele mai mici insule din arhipelag, dar este cea mai exclusivista si “la moda”, atragand celebritati si personaje din lumea modei datorita atmosferei de “dolce far niente”.  Dupa o scurta calatorie, vom sosi in Panarea, unde vom avea timp liber pentru a ne plimba pe stradutele elegante sau pentru a vizita satul preistoric. Vom pleca spre Stromboli, insula situata in apropiere de Panarea pe care se afla un vulcan activ. Dupa apusul de soare, vom avea ocazia sa admiram de pe mare spectacolul unic oferit de eruptia vulcanului Stromboli, o simfonie de culori rosiatice in noapte. Intoarcere si cazare in Insula Lipari.   

Ziua 6: Croaziera in jurul insulelor Vulcano si Lipari, intoarcere in Sicilia

Mic dejun. Dimineata vom face o croaziera in jurul insulelor Lipari si Vulcano. Insula Vulcano, situata in apropierea Insulei Lipari este in mod deosebit impresionanta datorita varfului fumegand (Gran Cratere) care domina tarmul de nord-est al insulei. Putem admira peisajele oferite de Vulcanello, un vulcan stins, stancile Faraglioni, pestera ingerilor, plaja cu nisip negru vulcanic, Grotta del Cavallo, piscina lui Venus. Dupa intoarcerea in Lipari, ne vom imbarca pe feribotul spre portul Milazzo din Sicilia. Transfer si cazare la hotel 4* in zona Catania.

Ziua 7: Excursie optionala Taormina si Forza D’Agro

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in celebrul oras – statiune Taormina, situata pe Muntele Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu maretul Etna in fundal. In Taormina vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului impreuna cu ghidul local. Cel mai renumit obiectiv turistic este teatrul grec care dateaza din secolul al III-lea î.Hr. Din interiorul acestuia putem admira imaginea tarmului marii si a vulcanului Etna. In continuare poposim in Forza d’Agro, un sat situat la inaltime unde s-au filmat scenele nuntii dintre Michael si Apollonia din filmul Nasul. De aici putem admira de la distanta panorama statiunii Taormina. Intoarcere la hotel, cazare.

Ziua 8: Catania – Bucuresti

Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Bucuresti. Decolare din Catania la ora 09:00, sosire in Bucuresti la ora 12:05.

 

Pret/ persoana (loc in camera dubla): 685 Euro

Supliment camera single: 175 Euro

A III-a persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 657 Euro

Primul copil 2-11,99 ani in camera dubla (pat suplimentar): 640 Euro

Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane

 

 

Servicii incluse in pret:

– transport cu avionul (zbor direct) Bucuresti – Catania si retur, compania Blue Air

– 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camera standard, astfel: 5 nopti in zona Catania, 2 nopti in Insula Lipari

– transferuri cu autocarul aeroport Catania – hotel – aeroport Catania

– transferuri cu autocarul hotel zona Catania – portul Milazzo – hotel in zona Catania si port – hotel in Insula Lipari

– biletul de feribot Milazzo – Lipari – Milazzo

– vizita in centrul istoric al orasului Catania

– excursie de o zi la Vulcanul Etna si cheile Alcantara

– turul insulei Lipari cu ghid local

– croaziera in jurul Insulelor Lipari si Vulcano

– insotitor roman de grup

 

Nu sunt incluse:

– taxele de aeroport: 125 Euro/ persoana (pot suferi modificari)

– biletele de intrare la obiectivele turistice

– taxele de oras/ statiune pentru Italia: aproximativ 2 Euro/ persoana/ noapte Aceste taxe se achita direct la hoteluri.

– excursiile optionale (Siracuza, Insulele Panarea si Stromboli, Taormina si Forza D’Agro)

– asigurarea medicala

– asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

– bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aprox 15 Euro/ persoana)

 

Preturi informative excursii optionale:

·          Siracuza: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu este inclus biletul de intrare la parcul arheologic Neapolis: 10 Euro/ persoana.

·          croaziera in insulele Panarea si Stromboli: 40 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.

·          Taormina si Forza d’Agro: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.

 

Orar de zbor informativ (ore locale):

07.06.2015: Bucuresti 07:00 – Catania 08:15

14.06.2015: Catania 09:00 – Bucuresti 12:05

 

Informatii utile:

Hotelurile din zona Catania si Insula Lipari unde se va face cazarea se nominalizeaza cu 21 zile inainte de plecare.

 

Termen limita de inscriere: cu 30 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 – 20 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

15 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI

20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA

35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

 

 

 

 

Conditii financiare:

TERMENE DE PLATA:

·          20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

·          60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

·          20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI

·          20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 31 zile inaintea plecarii

·          50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 21 zile inaintea plecarii

·          80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile – 16 zile inaintea plecarii

·          100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

Observatii:

§   Clasificarea pe stele a hotelurilor din oferta este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Italia. Aceste standarde sunt specifice pentru Italia si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu cele din Romania. Facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§   Cazarea la hotel se face dupa ora 14:00.

§   Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (informatii complete pe www.politiadefrontiera.ro)

§   conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite situatii obiective

§   distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup

§   hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii

§   in camerele in care se pot caza 3 persoane, patul suplimentar pentru a III-a persoana poate fi un pat pliant. Camerele in care se pot caza 3 persoane nu sunt neaparat mai mari decat camerele standard, de aceea spatiul din aceste camere poate fi limitat.

§   agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

§   agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este majorata de compania aeriana.

§   agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§   asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

§   excursiile optionale se efectueaza la fata locului de catre agentia locala. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Dream Holidays. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

§   prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Share Button